Párkapcsolati szakaszok- 2. rész A szenvedélyes szerelem

Az első szakasz a szenvedélyes szerelem időszaka. Ilyenkor felvesszük a rózsaszín szemüveget, és minden a Nagy Ő-ről szól.  Nem gondolunk másra, csak rá; nem beszélünk másról, csak róla. Ilyenkor az ember általában az ismerősei, barátai agyára megy.

Nincs más témája csak a nagy Ő:

Ő mit és hogyan csinál, és ez miért a legfantasztikusabb….

szerelem_szeretem

Milyen történetei vannak…(A legszuperebbek)

Mennyi mindenhez ért… (Mindenhez)

Mennyire szeret engem…. (Őrülten.)

Mennyire szeretem én őt…. (Borzasztóan)

 

 

Úgy érezzük, hogy megtaláltuk a másik felünket, akit eddig kerestünk.  Biztos mindenki volt már ilyen helyzetben és/vagy van ilyen ismerőse aki, ilyen helyzetben van. Legyünk ilyenkor elnézőek, ez a hormonok játékának időszaka is.  A hétköznapi értelemben ezt nevezzük szerelemnek. Ebben az időszakban a két személy közti határok szinte elmosódnak: nincs én és te: csak a MI. Ha hasonlóságuk miatt szerettek egymásba, akkor ilyenkor igazolódik a két test, egy lélek érzés; ha ellenkezőleg történt és a különbözőségük volt a szerelem alapja, akkor a milyen tökéletesen kiegészítjük egymást érzés kerül előtérbe. Ennek a szakasznak a fontos feladata kialakítani a pár tagjai közt a kötődést, az egymás iránti bizalmat és az elkötelezettséget.

Azoknak az embereknek akik, folyamatosan erre a lobogó, tüzes, se nem lát, se nem hall szerelemre vágynak mindenkor, van egy rossz hírem. Csakúgy, ahogy a kisgyerek felnőve, elszakad a szüleitől, éppúgy a rózsaszín köd is eloszlik. Ez az egészséges kapcsolatok fejlődési útja. Előbb-utóbb (maximálisan 2-4 év) mindenkinek eljön az érzés, hogy szeretne egy kicsit magával foglalkozni, visszatérni egy kicsit az addig a nagy Ő miatt elhanyagolt tevékenységekhez, hobbikhoz, sporthoz és a baráti társasághoz. Gyakran ezt az érzést bűntudat és szorongás kísérheti: Nem fog haragudni emiatt?  vagy  Nem fogja azt gondolni, hogy már nem szeretem és más fontosabb, mint ő? Ha azonban a másik félnél előbb jelentkezik a szimbiózis lazításának érzése, akkor előjöhet az én már nem is vagyok elég jó neki érzés… és persze mindenki összezavarodik.

De van egy jó hírem: Higgyétek el, ez így jó. J ez a szakasz már előrevetíti a következő kissé hosszabb időszakot:

 

 

a hatalmi harcok időszakát.

 

 

 

Ha érdekel a következő szakasz is, kövesd az oldalt, mert nemsokára jön….

Boldogságos hetet kívánok!

Álló Gabriella- párkapcsolati tanácsadó és coach

 

 

 

 

Oszd meg, ha tetszett!
Facebook
Pinterest
Pinterest
Instagram
Google+
http://kapcsolatvilag.hu/parkapcsolati-szakaszok-2-resz-a-szenvedelyes-szerelem/
Follow by Email
RSS

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük