SOS: 5+5 kézenfekvő téma, hogy újraindulhasson a kommunikáció köztetek

Állj meg egy pillanatra, és gondolj bele, mikor beszélgettél utoljára a pároddal!


Nem, nem a gyerekekről.

Nem, nem az aznapi kötelességekről.

Csak úgy, a beszélgetés öröméért.

Csak egy tény: ideális esetben hetente 3-4 órát beszélgetnek a párok egymással.

 

Ti mennyit?


Adódik a kérdés, MIRŐL beszélgessünk? Ha elsőre nincs ötleted, mert már mindent tudtok egymásról, és nem történik soha semmi érdekes, akkor legyen itt egy kis lista segítségképpen.

 

  1. a hobbijáról, kedves tevékenységeiről: mindenki szívesen beszél önmagáról. Ha nálatok a beszélgetés kissé elhanyagolt terület volt, akkor a másikat beszéltetni a legegyszerűbb ötlet. Ha ismered a hobbiját, kérdezgesd az újdonságokról, a terveiről, a további lehetőségekről. Ha még nem ismered teljesen a hobbiját, kezdd az alapokkal! Mi ez pontosan, mit szeret benne, mióta végzi, meséljen, meséljen, meséljen. Te pedig légy jó hallgatóság. Nincs illúzió rombolóbb, annál mintha mondja, mondja, mondja az ember és ránéz a másikra, aki totál messze jár, és esetleg a holnapi menüt tervezi. Ha beszélgetsz, figyelj arra, és a társadra. Hidd el, nem marad egyoldalú a dolog, ő is érdeklődni kezd, és hopp. már benne is vagytok a beszélgetésben.

 

 

  1. beszélgessetek régi emlékekről: emlékszel mikor… ? a legjobb kérdés, hogy beindítsa a beszélgetést. Előkerülhetnek vicces, kínos történetek, fényképek, felvett videók, lehet beszélgetni megismert emberekről, kirándulásokról, utazásokról és bármiről, amire emlékeztek.

 

  1. beszélgessetek a gyerekkorotokról. Olyan jó elmerülni bennük. Mindenkinek van mesélni valója: viccek, ugratások, szülők átverése, tanárokkal történt iskolai dolgok, puskázások, aztán ha már belemerültetek: régi szerelmek, csalódások, mit éreztél, milyen volt, mi van azóta vele…. ugye, ugye mennyi dolog.

 

  1. a világban történő eseményekről: miért is ne? mindenkinek van véleménye Trumpról J, a migránsokról, a munkanélküliségről, a terroristákról. Sajnos nem csak pozitív események történnek a világban, de hát ez is az élet része. Nyugodtan lehet róla beszélgetni. Itt azonban nagyon fontos, hogy fogadjuk el, ha a másik teljesen máshogy gondolkozik. Ha nem húzod fel magad, akkor akár egy lehetőség is lehet, más nézőpont megismerésére, esetlegesen átértékeléshez. Izgalmas élmény.

 

  1. Tervekről. Bele akarsz fogni valamibe? Új állás, új tanfolyam, lakás átalakítás, nyaralás? Kerti ötletek? Legjobb, ha a benned motoszkáló kérdéseket, ötleteket, kételyeket a pároddal beszéled meg. Nagyon sokan még felnőttként is a szüleikkel beszélnek meg ilyen fontos dolgokat, vagy esetleg baráttal, barátnővel. Semmiképpen nem szeretném ezzel azt sugalmazni, hogy CSAK és KIZÁRÓLAG a párral lehet ilyesmit megvitatni, de mindenképpen a legelső helyre tenném. Ő a társ, akivel – jó esetben- kéz a kézben talpaltok az Élet útján. megérdemli, hogy ő legyen az első.


HALADÓKNAK

 

Ha már van rutinotok a beszélgetésben, jöhetnek a rázós témák:

 

  1. A problémáitokról. Munkahelyi? Szülőkkel kapcsolatos? gyereknevelés? Rosszakaratú szomszéd? Anyagi nehézség? Sok mindennel szembe kell néznünk. Jól esik kiönteni néha a bilit, és még jobb, ha a másik figyelmesen meghallgat. Nem kell rögtön megoldani mindent, sőt az esetek többségében a szívét kiöntő nem is igényel semmiféle javaslatot, megoldási tervet. Persze, ha éppen kéri a segítséget, akkor ne fogjuk magunkat vissza semmiképp.

 

 

  1. Nehéz döntésekről. Elfogadd-e a munkahelyi előléptetést? Hogyan kezeld a konfliktusodat az utálatos kolléganővel, vagy a főnököddel? Mit tegyél, hogy a szüleid megértsék, hogy más nem vagy gyerek, de ne sértsd őket halálra. mindezt nagyon jó érzés megosztani valakivel. Egy társsal.

 

 

  1. A közös jövőről: mindenki máshogy képzeli el. Én egyszer nagymamának képzeltem magam, és nem nagyon tudtam eldönteni, hogy milyen szeretnék lenni: olyan igazi nagyis, finom kalácsillattal, vagy belevaló, fiatalos nagymama, aki utazik, éli az életét, és mindig mindent tud és kézben tart. Érdekes felvetés? Beszélgess erről a pároddal is.! Milyennek képzelitek a jövőtöket gyerekek nélkül? Mit szeretnétek csinálni? Mivel foglalkoznátok? Mibe kezdenétek bele? Milyenek lennének a nyugdíjas éveitek?

 

 

  1. Az érzéseitekről. Rázós téma, a férfiak nagy része nem szeret erről beszélni.

Mint a székely bácsi a viccben:

Szeretsz? – kérdezi a székely néni.

Minek kérdezed? – válaszolja a bácsi. 30 éve már mondtam egyszer, ha változik, majd szólok… 🙂


Manapság ennél azért kicsit többre vágyunk, mi nők. A férfiaknak ez a teljes kitárulkozás- amit igénylünk tőlük- nehezen megy, mert csak az elmúlt 10-20 évben fokozódott ez az elvárás feléjük. Addig jól megvoltak a maguk világában. Ne sürgessük, ne erőltessük. Ez az a téma, amitől biztosan csomóba szorul a gyomruk. Elő kell venni, nincs mese.

 

 

  1. Különösen intim órákban jó téma lehet a szex. Eddigi tapasztalatok, kényes, sikamlós szituációk, emlékek felemlegetése. És természetesen a jelen időben meglévő szexuális élet. Mi jó? Mi nem Jó? Hogyan lehetne jobb? Mit lehetne változtatni? Mit szeretnétek kipróbálni? Mit nem?

 

 

Kedves olvasóim: beszélgetésre fel! Építsétek, szilárdítsátok a kapcsolatotokat sok-sok beszélgetéssel. Megéri.

 

Álló Gabriella- párkapcsolati tanácsadó tel: 70/7700-599 vagy 0948/133-992

Oszd meg, ha tetszett!
Facebook
Pinterest
Pinterest
Instagram
Google+
http://kapcsolatvilag.hu/kezenfekvo-temak-hogy-ujrainduljon-a-kommunikacio/
Follow by Email
RSS

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük