Coaching, tanácsadás

Mi a különbség a terápia, a tanácsadás és a coaching között?- azaz milyen módszerrel tudok Neked, Nektek segíteni.

Nagyon sokan, mikor a házasságukban vagy a párkapcsolatukban problémákat tapasztalnak, vagy hosszabb időn keresztül élnek kopott, értéktelen kapcsolatban, baráthoz, barátnőhöz fordulnak tanácsért, megértésért. Bár természetesen nagyon jól esik kibeszélni magunkból a feszültséget, a gondokat, de az itt kapott és adott tanácsokkal mindig csínján kell bánnunk.  Bár a barátok valószínűleg jót akarnak (ez sem biztos teljesen) az ő útmutatásukban teljes egészében az ő tapasztalataik, ismereteik öltenek testet szakszerűség, hozzáértés nélkül.

Többeknek eszébe juthat, hogy különböző amerikai filmekben gyakran láthatunk párterápiára vagy pszichológushoz járó embereket, párokat, akik a doki rendelőjében kényelmesen elfekszenek a méregdrága bőr kanapén, és csak mondják és mondják, néha gyógyszert kapnak, amitől aztán kábultak, kótyagosak lesznek.

Gondolhatnánk, hogy na ne! Ez nem nekem való, mert

  • én nem vagyok elég gazdag ehhez, ez csak a gazdagoknak való,
  • nekem erre nincs időm,
  • én nem vagyok gyagya, hogy agyturkászhoz járjak,
  • úgy sem fog változni semmi, ez csak pénzkidobás,
  • az én kapcsolatomat úgysem tudja helyrehozni senki
  • mindig ilyen szerencsétlen voltam, rajtam már semmi sem segít….
  • nem akarom, hogy a gyerekkoromban turkáljanak, nekem most van problémám…..

 

Én coachinggal és tanácsadással foglalkozom, lássuk mik is ezek pontosan.

 

terápia- párterápia:

A terápia a múltra koncentrál, a miértekre keresi a választ. Kapcsolati és egyéni sérüléseket, problémákat egyaránt vizsgál, számtalan speciális irányzattal. Ha párterápiára szeretnél járni, azaz inkább a reakcióid vagy a történések okait keresed, vagy szívesen elmerülnél a gyermekkorod boncolgatásában, akkor NEM ÉN vagyok a te szakembered. Sajnos ebben nem tudok Neked segíteni.

 

tanácsadás:

A tanácsadás alatt a jelenre és a jövőre koncentrálunk. Feltérképezzük a valóságot, ami éppen van. Nem turkálunk a régmúltban, bár természetesen a múltban történt, de a jelenben még mérgező eseményeket, sértéseket kibeszéljük. Mindenkit meghallgatunk, ez egy nagyon fontos alapelv, nem marad semmi kimondatlanul. Léteznek általános tanácsok, információk, amiket megismertetek veletek, és személyre (inkább párra :-)) szabjuk őket. Sok-sok feladatot hozok nektek, ezek mind segíteni fognak titeket az úton.

 

coaching:

Sok-sok beszélgetéssel,  egymás meghallgatásával új szempontokat ismerhettek meg, megláthatjátok egymás nézőpontjait, mozgatórugóit, gondolatait. Felerősítjük a meglévő kapcsolati potenciált, segítek megtalálni nektek magatokban a SAJÁT megoldásaitokat a ti egyedi helyzetetekre. Lesz lehetőségetek megfogalmazni és kimondani az érzéseiteket, gondolataitokat és maximális odafigyelésre számíthattok tőlem. Nem foglak félbeszakítani titeket (egyikőtöket sem), segítek letisztázni a felmerülteket, összefoglalni, hogy legyen egy külső rálátásotok is a helyzetetekre. Én vezetlek titeket ezen az izgalmas utazáson.


telefon: Magyarország: 70/77-00599

               Szlovákia:  0948/133-992

email: allogabriella@gmail.com