Ha változtatni akarsz…

Amennyiben eldöntötted, hogy szeretnél javítani a kapcsolatodon, mert fontos még neked, vagy mert a nehézségek, akadályok ellenére is szereted a társad, kérlek HIDD EL, hogy tudsz változtatni!

MINDIG van lehetőség arra, hogy változtass, jobbá tedd a kapcsolatodat, házasságodat. Nagyon sokszor az áll utunkban, hogy egyszerűen nem hisszük el, hogy van kiút. MINDIG van kiút. Természetesen tenni kell érte. Ha mindig, minden ugyanúgy marad, ahogy volt; ha nem változtatsz semmin, akkor az eredmény is ugyanaz lesz, ami eddig: egy rosszul működő kapcsolat.

 

VÁLTOZTATNI KELL! Persze nem mindegy, hogy mit és hogyan.

 

Kérlek, gondolkodj el egy kicsit: tudsz-e vajon változtatni azon, hogy például ma reggel ömlik az eső? Nyilvánvalóan nem. Sokan még is morcosan, rosszkedvűen, morogva indulnak a napnak, szidják az esőt, a szomszédot, a buszsofőrt, a többi közlekedőt…. mindenkit, aki az útjukba kerül, mintha ez bármin is változtatna. Min tudsz, akkor egy esős reggelen változtatni? (az esőt nem tudod elállítani :-)) Az egyetlen, amit uralhatunk egy ilyen helyzetben, amire ráhatásunk van, az a saját hozzáállásunk, a saját gondolataink, a saját hangulatunk. Lehet mosolyogni egy esős reggelen is, fel kell öltözni jó alaposan, kell ernyőt vinni, vízhatlan cipőt húzni és úgy nekivágni a napnak. Mennyivel másabb ez, nemde?

Hát a kapcsolatunk is nagyon hasonlóan működik. Ha folyamatosan azt figyeljük, hogy a párunk miben rossz, miért lehet vele veszekedni, zsörtölődni, mi az, amibe beleköthetünk, amin moroghatunk, akkor biztos, hogy egyrészt találunk ilyet, másrészt a saját életünket is megnehezítjük. Párunk olyan, amilyen. Mi választottuk. Elmúlt már az idő, mikor a szülők kerestek házastársat a fiataloknak saját értékrendjük, anyagi helyzetük és véleményük alapján. Ma már mindenki azzal él, akit Ő választott magának. (anyukám ahogy szokta mondani: Mindenki olyan virágot szagol amilyet szakajtott magának…:-) ) milyen igaz, nemde? Hát ha jó volt akkor, mikor kiválasztottuk, miért nem jó most? Most is ugyanolyan jó, (extrém eseteket most nem veszek figyelembe, természetesen előfordulnak hatalmas változások) csak más szemüveggel nézed.

Ahogy az esőt is nézhetjük morogva és mosolyogva…. attól még az eső ugyanaz. Változatlan.

Úgy a társunkat is nézhetjük morogva, és mosolyogva….. attól ő még ugyanaz. Változatlan.

Ami más: a fejünkben lévő gondolatok, hangulatunk, hozzáállásunk. Amin tudunk változtatni.

Azt mondom: az első, amit meg tudsz tenni a kapcsolatodért, az az, ha leveszed a negatív szemellenzőt magadról, és elkezdesz figyelni rá:

 

  • arra ami jó benne,
  • arra, amiért régen megszeretted,
  • arra, amit régen csodáltál benne,
  • arra, amiért régebben felnéztél rá,
  • arra, amiben nagyon ügyes
  • arra, amit szeretsz vele csinálni….

 

és ezt csak te tudod megtenni, senki más.

a korlátok a fejedben vannak: kívánom, hogy le tudd dönteni őket.

Boldogságos hetet kívánok!

 

 

Álló Gabriella- párkapcsolati tanácsadó és coach

Oszd meg, ha tetszett!
Facebook
Pinterest
Pinterest
Instagram
Google+
http://kapcsolatvilag.hu/ha-valtoztatni-akarsz/
Follow by Email
RSS

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük