A 10 TEHENES MENYASSZONY

Nemrég olvastam a Házasság művészete c. könyvet Zig Ziglartól, és megragadta a figyelmemet egy ott olvasott példabeszéd. Roppant mód tetszett, engedjétek meg, hogy pár mondatban összefoglaljam. Remélem nektek is annyira tetszeni fog, mint nekem.

 

Na szóval a történet a Hawaii szigeteken játszódik. Itt furcsa szokás van életben. A vőlegény házasságkötéskor 3 tehenet ajándékoz a menyasszony családjának. Ez a 3 tehén esetenként, ha a menyasszony világra szóló szépség vagy tehetség lehet akár 4 is, de egyszer már az 5 tehenet is megadták a menyasszonyért. De csak egyszer…..

 

Élt a szigeten egy öregember 2 leányával. A kisebbik szép és elbűvölő volt, az öreg tudta, hogy bárki megadja majd a 3 tehenet érte. Hanem az idősebbik…. haj haj… nem kapkodtak érte a legények. Az öreg már rég elhatározta, hogy odaadja 2 sőt akár 1 tehénért is, csak vigyék.

Történt egy nap, hogy a sziget leggazdagabb, legjóképűbb házasulandója kezdett az öreghez járni, és mint kicsivel később kiderült, nem ám a fiatalabbért, dehogy….. Johnny (így hívták a vőlegény jelöltet) az idősebbik lány iránt érdeklődött és meg is kérte a kezét, annak rendje s módja szerint. Az öreg álmodozásba merült: gazdag fiú ez a Johnny, meg fogja adni a 3 tehenet. De lehet a 4-et is… Elképzelhetitek a döbbenetét és meglepetését, mikor az ifjú Johnny 10 tehenet ajándékozott neki. 🙂

Alakul a történet, ugye?

 

naszut

Az ifjú házasok 2 teljes év nászútra mentek.

 

2 év múlva lesik az őrszemek a tengert, mikor jön az ifjú pár. Jöttek is csónakban. Johnnyt egyből felismerte az őrszem, de a lányt hiába vizsgálta, nem ismerte meg. Johnny felesége egy elképesztően szép,  kecses, határozott, öntudatos nő lett, aki csak nyomokban hasonlított régi énjére. Akik alaposan megnézték, megállapíthatták, Johnny remek vásárt csinált, mindössze 10 tehenet  fizetett a gyönyörű arájáért.

 

Miért meséltem el ezt most neked?

Mi tett rám akkora hatást ebben az egyszerű történetben?

 

Johhny felesége abban a pillanatban, mikor kifizették érte a 10 tehenet, már nem egy egyszerű lány volt csupán. Nem ám. Ő akkor már egy 10 tehenes menyasszonnyá változott.  Amilyen még nem történt addig a szigeten.

 

És mit szűrhetünk le a történetből, mi akik nem Hawaii-on élnek, és akikért már nem nagyon fizetnek ki a leendő férjek 1-2-3-10 tehenet?

Aki 10 tehenes feleséget/ férjet szeretne magának:  AZ KEZELJE ŐT ELEVE ENNEK MEGFELELŐEN.

 

 

 

 

„Adjunk párunknak valamit, amihez felnőhet, ahelyett, hogy le kéne hajolnia,  és jobb párt kapunk, ez pedig a jobb házasság kulcsa.” Zig Ziglar

 

Boldogságos hetet mindenkinek!

Álló Gabriella- párkapcsolati tanácsadó és coach

Oszd meg, ha tetszett!
Facebook
Pinterest
Pinterest
Instagram
Google+
http://kapcsolatvilag.hu/a-10-tehenes-menyasszony/
Follow by Email
RSS

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük